Organik Gıdalar ve Organik Petfood

Her yerde "Organik" yazılarından geçilmiyor. Peki.. Organik ne demek? Organik Gıdaların faydası nedir? Organik olduğuna bir ürünün nasıl güvenebiliriz? 

Günümüzde artan hastalıklar sebebiyle, insanlar beslenmelerine, yiyecek ve içeceklerin içeriklerine geçmişe göre daha dikkat etmeye başladılar. Ve seçimlerinde daha dikkatliler. Ürünlerin içeriklerini okuyorlar, son kullanma tarihlerine bakıyorlar. Ürünleri kimlerin ürettiklerini merak ediyorlar. Eskiden markasını bildiğimiz ancak üreticisi konusunda hiçbir fikrimizin olmadığı büyük uluslararası şirketler artık basına demeçler verip kendilerini anlatmaya başladılar. Neden mi? Çünkü tüketicinin artan bilinci söz konusuda ondan ! Artık tüketici ne yiyip ne içtiğini öğrenmek istiyor. Ikna olmazsa araştırıyor. Doktoruna soruyor. Çevresine danışıyor. İnternete giriyor. Blogları okuyor..Kısacası artık tüketici aldanmıyor!  Inandırmak, ikna etmek son derece güç. Özetle, artık kimse, kıp kırmızı bir domates gördüğünde "aman ne sağlıklı hemen alayım" demiyor. "Acaba neden bu kadar kırmızı acaba içinde ne var da böyle oldu" diyor. Bu sorgulamalar da şirketleri ve ürünleri olumlu anlamda değişime zorladı.

Organik Tarımda, endüstriyel tarımda kullanılan pek çok kimyasal madde kullanılamıyor. Endüstriyel tarımda kullanılan pek çok kimyasal madde ister istemez yiyeceklere de bulaşıyor. Bunun da kaçınılmaz sonucu hastalıklar geliyor. Sağlık yiyorum derken sağlıksız besinler tüketiyoruz. Organik Gıdalar, kısaca içinde GDO (Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar), kimyasal, katkı maddesi içermezler. Tamamen doğal, Âdem Baba ve Havva Ana'nın zamanındaki besinlerdir. 

Peki, bu ürünler pahalı mıdır? Pahalı değildir, zira verdiğiniz paranın karşılığında kaliteli ürün yersiniz ve sağlığınızı kaybetmezsiniz. Siz, kalitesi yüksek ancak uzun süreli düşük  fiyata satılan bir hizmet veya ürün gördünüz mü? Aynı durum !  Size bu ürünleri üreten firmaların da maliyetleri var. Bir ürünün fiyatının düşmesi veya artmaması oluşacak istikrarlı talep ile doğru orantılıdır. Yani tüketici sayısı artmaz veya olan tüketici daha fazla tüketmezse o zaman fiyatların değişmesini bekleyemezsiniz.

Peki, ürünün organik olduğuna nasıl güvenelim? Ürünlerde Organik Tarım Sertifikası aramalısınız. Eğer yoksa , ancak "organik" diye satılmaya kalkıyorsa, sertifikanın neden olmadığını sorgulamalısınız. Unutmayın, sertifika, ürünün organik olduğuna dair tek garanti belgesidir. Organik Sertifika almak için organik üretim standartlarını sağlamak gerekir. Sertifikalar geçici bir süre için verilir. Süresi biten sertifikalar için tekrar denetimler yapılır ve sonuçlar olumlu ise yenilenir.Aksi durumda sertifikalar iptal edilir.

Peki. Organik Gıdalar insanlar için var da...Evcil dostlarımız için yok mu? Tabii ki var. Biz nasıl besleniyorsak onlar da besleniyorlar. Organik petfood uzun zamandır Batı Dünyası’nda mevcut ve giderek daha da yayılıyor...

İnsanlar, hayvanlarını artık aileden birisi olarak görüyorlar. Çocuğunuz neyse kediniz veya köpeğiniz de artık aynı düzeyde ilgi, alaka, sevgi görüyor ve besleniyor.Artık Pet Parent zamanı :) 

Sağlık varsa 1 koyun. Diğer her şey bu birin yanına gelir. Para kazanmak, eğitim… Eğer bir olmazsa diğer sıfırların hiçbir önemi olmaz. Ne sizin, ne de sevdikleriniz için.

Özetle..iyi yemek..iyi gelecek.. :)